Folyó év (2006) augusztus 11-én ért minket a megtiszteltetés, hogy Őfelsége, Margaréta királyi hercegnőt a bonchidai Bánffy-kastélyban működő Nemzetközi Építettörökség-Felújító Szakképző Központ védnökévé avathattuk.

Az eseményen részt vettek Kolozs megyei közéleti személyiségek – többek között Bonchida polgármestere –, építész szakemberek, akik hozzájárultak a Bánffy-kastély helyreállítási munkálatainak megtervezéséhez és kivitelezéséhez ugyanakkor jelen voltak a sajtó képviselői is. 
 
Az ünnepség a Nemzetközi Építettörökség-Felújító Szakképző Központ rövid bemutatójával kezdődött, majd a Hercegnő meglátogatta a szakképzési műhelyeket, ahol elbeszélgetett a felújítási munkálatokban résztvevő építészhallgatókkal, ugyanakkor megtekintette a kastélyépület helyreállított részeit is. Ezt követően Őfelsége leleplezte az istálló-épület hagyományos, barokk stílusban faragott kőkapuját, majd közösen Radu herceggel elültetett két tölgyfát a kastély udvarán. A kulturális kávézóban megtartott sajtótájékoztató keretében Margaréta hercegnő biztosította a program vezetőit támogatásáról. Az esemény állófogadással ért véget, melyet a Szakképző Központ helyreállított konferenciatermében tartottunk meg, itt a vendégek „lazább” környezetben válthattak szót a királyi fenséggel.

A Szakképző Központ fejlesztése során továbbra is számítunk a Margaréta hercegnő együttműködő támogatására.